Saturday, June 15, 2013

Μια υπέροχη ευκαιρία

Μα γιατί μας το χαλάνε? Εκεί που είμασταν ήρεμοι οτι όλα πάνε καλά και πως σε 100-200 χρόνια θα στρώσουν τα πράγματα, τσούπ πάει ο αποστάτης και τα χαλάει όλα.

Τι το ήθελες? Καλά από πάνω δε σου είχαν πει να μην κάνεις απότομες αλλαγές? Να το πηγαίνεις σιγά σιγά και τα ζώα δε θα ξυπνήσουν.  Καλά να το δεχτώ πως ήθελες να κάνεις κάτι μεγάλο να σε συμπαθήσει ο λαός, να τσιμπίσεις κανένα πονταλάκι παραπάνω. Ε τσίμπα ένα @ τώρα. Ρε αυτούς πας και χτυπάς? Αυτούς που έλεγες πήδα και ρωτούσαν με το δεξί η το αριστερό (αριστερό γράψε λάθος) πόδι? Αυτούς που είναι ,αν όχι όλοι πολλοί, δικά σου παιδιά? Και το πιο σοβαρό αυτούς που έχουν ΦΩΝΗ??? Μα καλά μυαλό θέλει? Τόσοι μικροί υπάρχουν που μόνο σε κανένα blog μπορεί να ακουστεί οτι έμειναν άνεργοι. Ήθελες βλέπεις μεγαλεία. Κάτι να γυαλίζει. Κάτι που όλοι το βρίζουν ,και θέλουν να κλείσει όπως έλεγε και ο μπουμπούκος,  και το είχες για στανταράκι το χειροκρότημα.
Αν ήθελες κάτι τέτοιο ας έκλεινες τη βουλή και ας έβαζες μέσα όσους τα φάγατε. Εκεί θα σε χειροκροτήσουν. Εδώ το λάθος ξέρεις που έγινε, ο κόσμος δεν ήθελε να κλείσει, αλλά να καθαρίσει από τη βρώμα που την είχατε γεμίσει. Να μη πηγαίνουν και αυτά τα λεφτά του χαμένα.

Τώρα τι θα κάνεις? Θα βάλεις την ουρά κάτω από τα σκέλια και θα προσπαθήσεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα? Γιατί να το τραβήξεις μέχρι το τέλος δε σε παίρνει. Θα το μισό πάρεις πίσω? Δε σε λυπάμαι πάντως, όπως και να χει εσύ χαμένος δε θα βγείς, τη καβάτζα σου την έχεις κάνει. Τα κορόιδα είναι πολλά. Ακόμα και εκλογές να γίνουν μόνο από τα λεφτά της επιδότησης είστε καλυμμένοι ( κουτί θα κάτσει και στο κόμμα του Μπενί να βγάλει τη χρονιά).

Το θέμα για μένα όμως  είναι αλλού. Οι διορισμένοι και πλέον απολυμένοι τι θα κάνουν??? Θα συνεχίσουν να φωνάζουν για όλα τα άδικα μου έχετε κάνει ή θα γυρίσουν εν μια νυκτί στον παλιό καλό τους εαυτό? Δηλαδή το μότο όλα καλά οι αφέντες μας έχουν δίκιο, γιατί για να μας βάλουν εδώ κάτι ξέρουν παραπάνω, και δε λέμε κάτι να τους πικράνουμε. Γιατί προς τα εκεί το βλέπω να πηγαίνει το πράγμα. Θα φωνάξουν λίγο ακόμα μόλις υποχωρήσεις θα πανηγυρίσουν μερικές μέρες και μετά όλα μέλι γάλα. Πάμε φτου και απ την αρχή πάλι η ανεργία πέφτει ,συμφωνίες με επενδυτές για ανάπτυξη το γνωστό παραμύθι. Θα μείνουν μόνο όσοι δεν είναι δικά σας παιδιά (που αυτοί είναι που κάνουν και εκπομπές τόσες μέρες) να διαμαρτύρονται. Εδώ είναι το θέμα τώρα, θα καταφέρουν να κρατήσουν αυτό το βήμα και μετά? Ακόμα και μέσο διαδικτύου όπως και αυτές τις μέρες(που αν υπήρχαν μετρήσεις θεαματικότητας ο μεγαλοπρεπείς θα έτρωγε χώμα). Για όσο πάει. Τώρα που πήραμε πάλι λίγο φόρα μη κάτσουμε πάλι.

Δε πρέπει να αφήσουμε να χαθεί αυτή η υπέροχη ευκαιρία



No comments: